Brisbane City 25/11 2008

Hej!

Nu antligen har vi tagit oss till ett internetkafe! Camilla o Matt har inte skaffat internet till sitt nya hus an och i Redland Bay kan man se sig om efter ett internetkafe tills ogona bloder.

Det har varit valdigt handelserikt, men anda har vi inte gjort sa mkt tycker vi... Det ar valdigt varmt (och varmare ska det bli!) sa man kan inte stressa med nat, det gar bara inte. Alla gor typ allt pa trippel sa lang tid som hemma och det ar ganska skont faktiskt!

Fran det att vi kom till Redland Bay har vi hangt med Cam o Matt till regnskogen och badat i vattenfallen dar. Det var verkligen haftigt, nagot man bara har sett pa film! Och dagen efter akte vi med cam till en underbar strand med klarblatt vatten! Australien ar verkligen ett underbart land :) Finns sa mkt olika saker att gora och Redland Bay ligger mitt emellan allt sa det ar bra!

Det har blivit manga kvallar med Daves kompisar, de ar jattesnalla och vi kanner oss verkligen som en del av ganget! Vi tanket bjuda dom pa en riktig svensk jullunch nar det narmar sig, med prinskorv o hela kitet :) Och pa torsdag kanske vi ska ta en middag pa IKEA och uppleva riktig svensk mat! Vet ni att Aussifolket tycker det ar jatteexotiskt med IKEA just for att man tar grejerna sjalv pa lagret o sen skruvar man ihop grejerna nar man kommer hem. oooooo ja, valdigt exotiskt sager vi? ;) 

Planerade julen igar nar vi tog en fika och det kommer bli kalasbra! Har firar man ju jul den 25e, men vi tankte ha en svensk jul 24e och en Aussieliknande jul den 25e. Och sen ar edt ju vara fodelsedagar ocksa! Vet inte om vi har skrivit det, men vi kommer ha Matt o Camillas hus sjalva fyra veckor fran lucia for de aker till sverige da! Ska bli underbart att fira jul i deras fjallstugeliknande hus!  

Vi har aven sokt jobb i Vicky Point och ska provjobba pa en restaurant pa lordag! Kul att det ger nagot, sa manga CV'n som vi har delat ut! Vi hoppas pa att det ar ok att skriva pa kontrakt tills mitten av januari, for vi vill ju fortfarande ner till Gold Coast och bo dar. Och nu ar vi Brisbane for att shoppa jobbklader. De klader man lamnade hemma var ju liksom svarta skor, byxor och t-shirts!

Men nu vet vi inte vad vi ska skriva mer, sa tror vi slutar for denhar gangen! Ha det underbart darhemma och vi hors snart :D

(Och en liten paminnelse till Lollo----> Du kan losa dethar, och vi finns med dig det vet du!)

Manga kramar fran oss bada!!!!!!!


Onsdag 12/11

Hej!

Nu ar klockan halv tio pa kvallen och vi sitter har pa internetkafet och tankte fa lite kontakt med omvarlden.. Och just nu snackar vi med lite linkoping pa msn!!

Idag har vi iaf mest dragit runt med lite cv'n, gatt till stranden. pa stranden blaste det dock alldeles for mkt for bada blev helt sanddrankta! Ullis hade aven sverigekepsen pa sig (sara nojde sig med den nyinkopta solhatten...) Nar ullis inte langre kunde lasa sin tidning pga all sand bestamde vi oss for att ga tillbaka (det tar 5 min till hostelet!)

Imorgon ska vi ga runt till de stallen vi har lamnat cv och fraga hur det gar. Sen blir det utgang :P Pa lordag kommer dave ner ett tag och sen aker vi med honom till Redland bay till camilla och mathew, och tillbringar helgen dar (kanske langre om vi inte far jobb i surfers). I Redland bay ska vi oxa hanga med Daves snalla kompisar och kanske kanske ska vi aka ut med en bat o lara oss vattenskidor o wakeboard (ullis skippar kanske wakeboarden med tanke pa hur det gick pa snowboarden i barnbacken...*host*).

Nar vi skulle laga mat idag traffade vi nagra svenskar i koket, och det va jattekonstigt att prata pa svenska med nan annan an varann! det ar nastan som att man tappar svenskan och nu ar vi inte bra pa nat sprak, varken svenska eller engelska. Till varann uttrycker vi oss med gester och konstiga laten, blandat med svengelska.... Later ju lovande! Haha

En sak vi har funderat over ar att australien verkligen ar daliga pa atervinning och miljotankt. De pantar inga burkar, vi har inte sett nagon atervinning och dom ger typ hundra miljoner plastpasar nar man handlar mat... sara kopte tva par shorts idag. hennes kvitto var lika langt som nar man storhandlar mat pa ica.

Just de, vi kommer nog inte ha jattemkt tillgang till internet i helgen (ev. i framtiden om vi stannar i redland bay trakten).

Men kan meddela att sara storhandlar till anna och ullis har ruskigt svart att hitta shorts till sina brorsor. Sara har ocksa fatt ett nytt smeknamn, namnligen Rudolf. Detta p.g.a. hennes sonderbranda roda nasa!!! I och for sig borjar hon fjalla, men annu ar den som en rudolfmule... Usch o fy!  

Ha det sa bra nu i fina/kalla sverige!

Kramar
Ullis o Sara :)

Jobbletande 11/11 2008 ala S & U

Hej!
Hur ar det med er darhemma? Vi har det iaf ratt gott i 26 grader och en harlig vind! Det har varit valdigt varierande vader idag, allt fran osregn till stralenade sol! Dagen borjade med att vi gick upp o at ganska vidrig frukost som vi kopte sent igar pa 7 eleven. Jag rekomenterar inte rosa ost i engangsforpackningar... haha, men ner i magen gick det iaf och matta blev vi :)

Sen va det bara att satta pa sig de finaste klader vi hade och ge oss ut pa jobhunting. Gick till typ alla stallen vi vill jobba pa, och det var ganska positivt pa de flesta stallen! Det var bra for de som inte anstallde sa det och de som ville anstalla var mana om att ta cv och prata lite. Kan handa att det blivit natt erbjudande iaf! *hoppas*. Vi bokade aven tills lordag morron pa hostelet eftersom det ar sa trevligt har! Funderar pa att lagga oss vid poolen senare om solen haller i sig! Ullis tror jag verkligen har nytta av sitt arbete pa preem och ahlens eftersom det ar mest butiksjobb vi soker. Jag kor pa "'I'm a really fast learner and hard very working!" Kom pa att jag nastan saknar allt arbete med papper efter min tid pa Noblessa ;) Ullis o jag nitade Cv'n hej vilt imorse och jag tyckte det var riktigt kul att plocka bland alla papper! Haha

Sen efter jobbletande gick vi o kopte lunch (som vi aven ska ha till middag och antagligen lunch imorn igen...) Det ar knasigt vad snal man blir! Bade Ullis och jag har blivit jattesnala... det ar vi ju inte direkt kanda for! Ullis ligger pa vart rum o halvsover just nu, och jag ska snart ga o lasa min bok tror jag.

Ha det sa bra!
Kram Sara
(ullis halsar ocksa!)
 
ps: ska forsoka leka lite teknisk och lagga upp nagra bilder oxa, men det kan droja... ;D ds 


Surfers paradise!

Hej allesammans!

Nu ar ullis o jag i Surfers och ska hitta en lagenhet och jobb har ar det tankt. Ska dra hela resan lite kort:

Vi anlande till Brisbane sent mandagkvall och kom fram till vart hostel dar vi skulle tillbringa 2 natter. det var ett ganska skitigt hostel och paketet vi kopte fungerade inte alls! Fick bara en mapp med lite info. Och resan till Australian zoo va det bara tt vinka hejda till... Men det ska vi ta tag i och forsoka fa lite pengar tillbaka eller allra helst en resa till syney! (man ska ju strava mot hoga mal!)

Efter vistelse och mkt stadsupplevelse i Brisbane kom Matt och hamtade oss. Det var en sann frojd att komma till ett rent hus och hemlagad middag pa bordet! Camilla, Matt och Dave var helt underbart snalla och hjalpe oss med bade de ena och det andra. Det blev mest att vi hangde runt i Redland Bay med Matt och Dave, eftersom camilla precis hade blivit opererad och var sangliggande. Men mot slutet kunde aven hon hanga med pa lite upplevelser! Vi har sett koalabjornar och kangrur, vilket verkligen va en haftig upplevelse! Det var kul att Dave ar i varan alder for det gjorde sa att vi kunde hanga med hans kompisar och gora lite grejer oxa.

Vi har badat i havet, och kan meddela att det ar jattesalt! Stora vagor som holl pa att fa ullis o mig att skratta ihjal oss ett tag! haha, Vi skulle ha akt ut till en o, men det blaste sa mkt pa havet och baten va sa liten att vi fick vanda halvvags...

Nu ska vi somsagt hitta jobb och lagenhet har och hoppas pa att gora det snabbt!

Ha det bra, vi saknar er!
Sara o Ullis

I Sydney

Hej allihopa!

Skriver ett kort inlagg innan vi ska ga ombord pa planet till brisbane. Oerhort lang flygtid och inte sa mkt somn som vi kanske skulle behovt... Men kul har vi haft iaf! :)

Vi skriver mer nar vi far tillgang till internet igen for nu ska vi gora annu en, men sista, flygning! Ha det toppen dar hemma, kan beratta att det ar JATTEvarmt har (och fuktigt...)

Kramar
Sara o Ullis:)

Australien nästa!

HEJ!

Här kommer ni kunna läsa allt om vår vistelse i Astralien, dit vi åker om några timmar!!!!

/Sara

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0