Back to mainland and Airlie Beach

Hejsan!

Nu ar vi tillbaka i Airlie Beach efter nagra underbara dagar pa Long Island. Vi skulle ju eg bara stanna 2 natter, men vi trivdes sa himla bra att vi stannade 2 natter till! Som vi skrev var det bara ett stalle att slappa och njuta av fint vader och oslagbar utsikt. Dagarna spenderades vid poolen eller pa stranden (vi gick till stranden vid 10 pa morronen och gick darifran ungefar 18 pa kvallen...) Men vi hann faktiskt med att aka jetski(!) och ta en promenad i regnskogen i nat slags motionsspar. Men det vare inget vidare och vi va jatteradda att det skulle komma en orm eller nat sa vi vande ganska snabbt.. Tillbaka till poolen liksom! Haha. Nat som var jattehaftigt ar att det fanns massa tuffa djur pa on. Tama kangurur som hoppade omkring lite overallt. Och en eftermiddag sag vi en kanguguunge som hoppade in i sin mammas mage!!!!! Pa ungefar 2 meters hall. Helt otroligt!!!! Bland det haftigaste vi sett. Det fanns aven papegojjor och kalkoner som vandrade omkring.

Och idag tog vi farjan tillbaka over turkost vatten till airlie beach. Sa vi bor nu pa ett hostel har och imorn ska vi nog bara ta det lugnt. Sen pa onsdag ar det ju ullis fodelsedag!!! Och da ska vi ut med en segelbat till barriarreven!!! Ska bli jattejattekul :D

Nar vi kommer tillbaka fran baten ska vi ut pa 20arsmiddag och pa fredag har vi bokat en battur till. Och sen ar det dags att satta sig pa ploanet till sydney.

Ha edt underbart alla ni!!

Kramar sara o ullis

Long Island

Jaha, vi ska fatta oss kort... Det kostar sex (6) dollar for en halvtimme internet har ute pa long island!!! Rena rama ranet..

Vi drog ju till Byrin och det var jattekul och ratt fint :) Det ar verkligen en stad som har fastnat i hippelivet och det fanns gott om fina strander! Sen bilade vi till Nimbin och DET kan man kalla hippestad. Byron ligger verkligen i la dar... Spenderade iaf eftermiddagen dar innan vi akte uppat mot brisbane. Dagen darpa akte vi till matt o camilla for att byta lite packning och lamna bilen. Flog upp till airlie beach och bodde dar 2 natter. Sen hoppa vi pa en farja till Long island dar vi nu bor med barnfamiljer pa ett riktigt apolloresort (till backpackerpris..) Dock har det regnat anda sen vi kom till airlie beach sa det ar ju inte sa kul direkt. Har ska vi stanna 2 natter, kanske langre om vadret blir battre. den 23e januari har vi bokat en dagstur pa en bat som ska ta oss ut till reven och snorkla och till white heaven beach!! Hoppas pa bra vader och klart vatten :) Det ar dock stingseason, sa man maste ha ett skyddsplagg som ser ut som en kroppsstrumpa pa sig om man ens ska vara i det turkosa havet. Men tror att vi ligger mest vid poolen med utsikt over havet och regnskogen ifall vadret tillater det forstos.

Nu ska vi ga och njuta av det fiiiina vadret *host*

ha edt bra, vi har iaf varme att njuta av!! Kramar ullis o sara

Packande och sa..

Jaha, nu har vi packat ihop alla vara grejer i resvaskor och handbagage. Garderoben ekar tom och det anda kvar att packa ar de grejer vi maste anvanda imorn och pa fredag.

Anledningen till att vi har packat ar inte att vi ska aka hem, nej. Utan imorn kommer Matt och Camilla hem och vi ska dra vidare med lilla bilen till Byron Bay pa fredag. Dar stannar vi antragligen over helgen eller nagon dag extra beroende pa vad vi tycker om det! Sen aker vi via Nimbin tillbaka till Redland Bay for att packa om handbagagen och lamna bilen till Camilla som far agera bilvakt. Sen hoppar vi pa farjan till Stradbrooke nagra dagar och spenderar hela dagarna i havet! Harligt :)  Har bokat resa till Sydney den 25e - 29e januari och till Airlie Beach den 21/2. Daremellan ska vi bo i Brisbane och vara husvakter at Sandra och Villes hus. Och kattvakter saklart, om hon inte ar sald vill saga..

Alltsa kommer vi antaglige inte ha sa mkt tillgang till internet (om vi inte hittar lite internetkafeer) forren vi kommer till Sandar o Ville. Men ja, ni har ju vara Australiensiska nummer om det ar nat, annars funkar ju alltid Saras svenska nummer ocksa. (om det skulle handa nat supersuperintressant i sverige som ni bara maste dela med er till oss liksom! haha) Men det kanns skont att vi har bilen med oss till byron eftersom vi kommer kunna inreda den som en garderob typ. Sara kommer garanterat kanna sig hemma om (o)ordningen paminner det minsta om hennes sa kallade "walk-in-closset" hemma. Gransen ar harfin mellan oreda och walk-in-closset ju... 

Morgondagen bjuder pa stadning pa morgonen. Men ju snabbare vi blir klara far vi aka till outleten DFO och byta lite klader ullis raka kopa i fel storlek. Och DFO ar stoooort och vi kommer nog fastna dar om vi kanner oss sjalva! Sen aker vi direkt fran DFO till flygplatsen for att mota Matt o Camilla som kommer tillbaka. Efter det hinner vi nog hem nan timme eller sa, beroende pa trafiken innan det ar dags att bege oss till Vicky Point for att ata kombinerad valkommenhem matt o mills/hej da ullis och sara / joslines fodelsedagsmiddag med hela familjen Davis. Ska bli mkt trevligt :D 

Och just det!! Vi glomde ju att skriva att vi akte australiens brantaste, snabbaste och hogsta vattenrutschkana igar pa wet'n wild!!!! det ni, inte daligt eftersom ullis ar fruktansvart radd for hojder!!!



Over and out for now. See ya mates :)

WET'N WILD!!

Japp, antligen. Idag nar vi vaknade var det sol och vi bestamde oss direkt for att aka till Wet'n Wild. Det ar ett stort vattenland lite soder om Redland Bay.. Man kan nog jamfora det med Liseberg fast med vattenattraktioner.

Det var riktigt varmt innan vi kom in och fenomenet ko (line) har kommit att bli ett mindre omtyckt objekt under dagen. Man stog i ko mer an man fick aka tyckte vi! Men det var himla kul att testa, aven om vi foredrar torra skrackattraktioner battre. Har kommer iaf lite bilder fran dagen: 

           


Imorgon blir det att plocka ner julgrejerna har och lite annat. Nu ska vi ga och sova, man blir sa trott av att springa runt i ett vattenland hela dagen!! :)

kramar
S & U

Regnskog och uppdatering

Lite uppdatering. Nyaret firade vi pa en liten fest i Capalaba. Det var oerhort varmt den 31 dec, inte ett moln pa himlen och sakert 35 grader. Det var ett lite annorlunda firande men valdigt roligt. Vi tog ett nattdopp i poolen och sag sodra korset for forsta gangen. (Stjarntecken) Sedan akte vi hem och kom i sang lite efter 4. I fredags var vi pa middag hos sandra och ville i brisbane. Vi ska hyra deras hus nar de ska resa lite i Australien. Kommer va i brisbane de forsta 3 veckorna i februari. Dar ifran har vi tankt att ocksa aka och kolla pa sunshine coast och eventuellt aka och halsa pa jake (en kompis till dave). Bara nagra 100 m fran deras hus finns brisbanes storsta varuhus sa kommer nog bli att ga dar. Sandra "Om du bara ska kopa ett par trosor tar det ungefar en halvtimme att ta dig genom varuhuset." Sedan ska vi ocksa till en outlet med billabong m.m. som ocksa ligger i narheten av deras hus. Middagen var trevlig och huset var jatte fint. Sara inspekterade koket, yrkesskada.

Igar akte vi till Capalaba och kopte lite "valkommen hem"-presenter till matt och camilla. De kommer hem den 8 jan, sa den helgen aker vi vidare. Nasta stopp ar i Byron bay!
 
Nu far ni halla i hatten allihopa. Ullis var ute och SPRANG igarkvall! hennes nyarslofte ar att trana 10 ggr innan vi aker hem. Nu ar det bara 9 ggr kvar :)

Idag akte vi till regnskogarna. Korde dock lite fel sa vi bestamde oss for att ha picknik vid en flod med regnskogsbergen bakom. Det var jattefint! Efter det akte vi till IKEA IGEN... Kalles kaviar hade ju tagit slut, sa dar kopte vi lite svenskmat.

Tva tjejer star 1 meter ifran oss och pratar pa svenska.
Sara: Ullis, de pratar svenska. De ar fran SVERIGE!!!!!
Ullis gar bara skrattande darifran och de tva tjejerna bara tittar pa sara.

"Till mitt forsvar kan jag beratta att det ar latt att glomma bort att folk faktiskt kan forsta vad man sager pa svenska ibland. Man blir liksom van vid att ingen fattar och man kan saga de mest knappa sakerna och de som lyssnar tror att man pratar om vadret eller nat... haha kommer nog bli helt odragliga nar vi kommer hem!! /S."

      

(Pa vag till regnskogen)       (Picnic vid floden med bergen som utsikt)





(Betty pa Fingal beach)

Annars sa har vart snala liv borjat nu. VI har bakat massa brod (tack ann-katrin for ditt goda recept pa rosenbrod!!) Det ar ju battre att lagga pengarna pa bensin sa vi ser massa grejer :P

Ha det toppen darhemma i kylan!
Kramar Sara o Ullis


RSS 2.0